Tunnista aito S

Teboilin Hydraulic Oil S -tuotesarjasta on muodostunut käsite ja mittapuu, johon muita hydrauliikkaöljyjä verrataan. Usein vertailua tehdään väärin perustein ja asiakkaalle vakuutetaan edullisen kilpailevan hydrauliikkaöljyn olevan yhtä suorituskykyinen kuin aito Teboil Hydraulic Oil S -sarjan öljy.

Kaksi helppoa vertailukohdetta

On tärkeä huomata, että ISO VG -viskositeetti kertoo vain ja ainoastaan öljyn juoksevuuden +40 °C lämpötilassa. Juoksevuuden muuttuminen lämpötilan laskiessa tai noustessa vaihtelee voimakkaasti eri öljyillä. Hydrauliikkaöljyjen käyttäytymistä lämpötilan muuttuessa voi arvioida helposti kahden teknisen arvon perusteella:

1. Jähmepiste
2. Viskositeetti-indeksi

Jähmepiste kertoo nimensä mukaisesti lämpötilan, jossa öljy ei enää ole kaadettavissa. Se ei siis ole alhaisin käyttölämpötila. Jähmepiste on kuitenkin yksi niistä teknisistä arvoista, joka on helposti saatavilla.

Viskositeetti-indeksi on laskennallinen arvo, joka on suuruusluokkaa 100–300 riippuen käytetyistä perusöljyistä lisäaineista. Matalamman viskositeetti-indeksin tuotteet on suunniteltu olosuhteisiin, joissa ympäristön ja järjestelmän lämpötilat ovat vakioita eli esimerkiksi teollisuuslaitosten sisätiloihin.

Suomalaisissa sääolosuhteissa toimiviin koneisiin on syytä valita tuote, jonka viskositeetti-indeksi on vähintään 140. Monen muun tuotemerkin markkinoinnissa öljyjä, joiden viskositeetti-indeksi on 140–150 suuruusluokkaa kutsutaan ”korkean” tai jopa ”erittäin korkean” viskositeetti-indeksin öljyiksi. Teboil Hydraulic Oil S -sarja tarjoaa näihin tuotteisiin verrattuna merkittävästi parempaa suorituskykyä suomalaisissa käyttöolosuhteissa, jossa talvet ovat kylmiä ja kesät lämpimiä.

Lue lisää Teboilin erityisvaativiin sääolosuhteisiin suunnitelluista hydrauliikkaöljyistä.

Viskositeetti-indekseissä on eroja

5 SYYTÄ VALITA AITO S

  1. Sääolosuhteista riippumatonta työskentelyä pohjoisissa olosuhteissa
  2. Sataprosenttisen varma laatu. Jokainen valmistuserä tutkitaan laboratoriossa.
  3. Suojaa järjestelmää tehokkaasti kulumista ja korroosiota vastaan.
  4. Saatavilla useilta jälleenmyyjiltä.
  5. Suomessa valmistettu ja suunniteltu

 

Teboil Hydraulic Oil S -sarja

 

ISO VG Viskositeetti (cSt) VI Jähmepiste °C
@ 40 °C @ 100 °C
32S 32 32 7,2 200 -54
46S 46 46 9,2 188 -48
68S 68 68 11,1 160 -48